Téte de Moine
Tete de Moine je švýcarský bezlaktózový sýr z nepasterizovaného kravského mléka. Velmi často se mu také říká Mnichova hlava. Tete de Moine, které zraje minimálně 3 měsíce na smrkovém dřevě, patří k nejstarším sýrům na světě. Má delikátní výraznější chuť, která nejlépe vynikne se suchým bílým vínem, čerstvou francouzskou bagetkou a ovocem. Mezi sýrovými gurmány je Tete de Moine velmi oblíbený, a to nejen pro svoji chuť, ale i pro vzhled. Nakrouhaný na růžičky, pomocí speciálního kráječe, může totiž posloužit i jako pěkná ozdoba sýrových mís a obložených talířů
Země původu: Švýcarsko
Složení: nepasterizované kravské mléko, kuchyňská sůl, mlékárenské kultury, syřidlo
Alergen: mléko
Obsah tuku v sušině: 51%
Délka zrání: min. 3 měsíce
Bezlaktózový sýr: ano
Výživové údaje na 100g:
Energie 1828 kJ/ 441 kcal,
Tuky 37g, z toho nasycené mastné kyseliny 25g,
Sacharidy 1g, z toho cukry 0g,
Bílkoviny 26g,
Sůl 2g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Tvrdé a polotvrdé sýry |
---|---|
Hmotnost: | 0.05 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.