Tyto vločky pocházejí z přezrálých plodů papričky Poblano. Díky tomu mají temně fialovou až černou barvu. Jídlu tak dodají nejen příjemnou pálivost, plnou chuť čokolády,...
Tohle koření rozhodně není pro začátečníky. Paprička Naga Bhut Jolokia dosahuje hodnoty 1 000 000 SHU a právem byla svého času označována jako ta nejpálivější. Pokud ale vysokou...
Naga Bhut Jolokia dosahuje na Scovilleho škále až 1 000 000 SHU! Tahle paprička dá zabrat nejednomu odvážlivci, a to i navzdory tomu, že vysokou míru pálivosti vyvažuje příjemná...
První, čím vás tyto jemně pálivé papričky zaujmou, je jednoznačně výrazná temná barva. Jejich domovem je Mexiko, kde při svém růstu nemají nouzi o teplo a světlo. Díky tomu...
Drcená chilli paprička. Není žádným tajemstvím, že jedna z nejlepších papriček na světě pochází z italské Kalábrie. Červená paprička, která má ohnivou a pikantní chuť, pro...
PIRANSKA SOL s chráněným označením původu je nerozemletá, nerafinovaná, s výjimečnou chutí, povýšenou „mateční vodou“ zachycenou v krystalcích.
Země původu: Slovinsko...
Jedná se o nejčastějšího zástupce pravých hřibů. V gastronomii má velmi široké využití. Nejčastěji se jeho sušená varianta využívá do omáček, polévek, nejrůznějších směsí, nebo...