Fourme d´Ambert
Fourme d´Ambert je považován za jeden z nejstarších francouzských sýrů. Vydatný sýr s vnitřní modrou plísní se hodí výborně na obložený talíř, do fondue, pomazánek a omáček. S pečivem a červeným vínem je však cítit jeho vyzrálá a lehce ovocná chuť.
- Doba zrání: 1 měsíc
- Země původu: Francie
Složení:
Pasterizované kravské mléko, sůl, živočišné syřidlo a bakterie mléčného kvašení
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 1402 kJ / 338 kcal,
Tuky: 28 g,
Sacharidy: 1,5 g,
Bílkoviny: 20 g,
Sůl: 2,1 g.
Alergeny:
Kravské mléko
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kravské sýry |
---|---|
Hmotnost: | 0.15 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář